DAVID STARR – BEAUTY & RUIN

“Beauty & Ruin” is de titel van het nieuwste album van David Starr, een Amerikaanse singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer uit Cedaredge, Colorado. Deze plaat volgt op het in 2018 uitgebrachte album “South And West” waaruit we vooral het liedje “Don’t Give Me Hope” hebben onthouden dat David Starr in een duet bracht met bluegrasszangeres Irene Kelley, naast zijn coverversie van de Elton John-song “Country Comfort”.

De producer van het in Nashville opgenomen album “Beauty & Ruin” is niemand minder dan John Oates die zeker nog bij u bekend is als de helft van het rock- en soulduo ‘Hall & Oates’. Hij schreef eveneens mee aan zes van de elf tracks die op dit album te horen zijn. Daarvan onthouden wij vooral albumopener “Laura”, “Of What Was, Nothing Is Left”,” Fly By Night” en de afsluitende song “I Don’t Think I’ll Stay Here”.

Ook nu zijn er weer twee artiesten die David Starr vocaal hebben bijgestaan voor enkele songs. Zo zingt folkzanger Dana Cooper uit Nashville mee op de door hem samen met David Starr gecomponeerde albumtiteltrack “Beauty & Ruin” (zie 1e video) en is de reeds vermelde Irene Kelley weer van de partij bij het ook al samen geschreven nummer “Laurel Creek”. Nog meer muzikale samenwerking is te horen bij de op de 2e video te horen nieuwe single “Road To Jubilee” waarop co-componisten John Oates en country- en bluegrasszanger Jim Lauderdale meezingen.

David Starr selecteerde voor deze plaat trouwens ook weer een liedje dat hij wilde coveren. Die eer is weggelegd voor het nummer “Bury The Young” dat gecomponeerd werd door Doug en Telisha Williams, beter gekend als countryduo ‘Wild Ponies’. Een interessant weetje over deze plaat is nog dat de inspiratie ervoor door David Starr werd gevonden in het boek “Of What Was, Nothing Is Left” dat zijn grootvader Fred Starr in 1972 heeft geschreven. Samen met het releasen van het album “Beauty & Ruin” zal ook dat boek bijna 50 jaar na zijn originele uitgave trouwens opnieuw worden uitgebracht.

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Cedaredge Music

video